Uw boot goed de winter door!
januari 17, 2019
Ideeën voor een origineel vrijgezellenfeest
april 10, 2019
Show all

Tips: cv schrijven

Je kunt natuurlijk altijd een kant en klare CV kiezen en deze bewerken, maar soms is het schrijven van een eigen CV ook goed. Alleen moet je dan wel op een paar punten letten. Hieronder vind je een paar goede tips voor het schrijven van een CV:

Maak meerdere cv’s

Het klinkt misschien raar, maar het is verstandig om meerdere cv’s te hebben. Natuurlijk komt de informatie van de cv’s over het algemeen overeen met elkaar, maar het gaat erom hoe je deze presenteert. Niet elke functie waarna je solliciteert hoeft hetzelfde te zijn. Je kunt je CV hierop dus aanpassen om meer kans te maken.

Een goede layout

Het is belangrijk dat een CV overzichtelijk is. Men moet je CV globaal kunnen doornemen en daar genoeg informatie uit halen. Wanneer je CV moeilijk door te nemen is zal deze vaak in de prullenbak belanden. Bedrijven hebben vaak geen tijd om tientallen of zelfs honderden cv’s door te lezen.

Kort maar krachtig!

Een CV hoort kort maar krachtig te zijn. Je kunt namelijk niet verwachten dat bedrijven cv’s van 3 of meer a4’tjes gaan doornemen. Zorg ervoor dat je alles duidelijk maar kort weergeeft. Laat je beste kwaliteiten eruit springen, maar overdrijf niet.

Spel- en typfouten

Een bedrijf is op zoek naar serieuze sollicitanten. Wanneer je CV vol staat met spel en typfouten kom je natuurlijk niet serieus over. Vooral wanneer het om een functie gaat waarbij intelligentie een rol speelt. Zorg er dus voor dat je CV altijd wordt gecontroleerd. Dit kan je in programma’s zoals Word doen, maar ook door bijvoorbeeld iemand je CV te laten lezen.

Gebruik van referenties

Referenties zijn vaak belangrijk bij het solliciteren. Zo kan een bedrijf een beter beeld krijgen van je werkgedrag. Wanneer je referenties vermeldt op je CV moet je deze wel op de hoogte stellen. Hiermee voorkom je onnodige verassingen die nadelig kunnen uitpakken.

Dit waren een aantal handige tips voor het schrijven bij een CV. Een cv maken kun je ook zelf, maar vergeet dan deze handige tips niet. Je kunt natuurlijk ook een kant en klare CV gebruiken en deze aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *