3 redenen waarom jij je iPad mee op reis moet nemen
september 22, 2021
Show all

Digitale bezoekersregistratie voor vliegmaatschappijen

Ga jij wel eens op reis met het vliegtuig of ben jij misschien wel werkzaam bij een Belgische vliegmaatschappij? Grote kans dat je dan bekend bent met boardingpasses, QR-codes en lange rijen passagiers, die wachten totdat zij het vliegtuig mogen betreden. Wanneer je een vliegticket koopt, ontvang je vaak direct een bevestiging van je boeking, waarna je je alleen nog hoeft in te checken en je bagage hoeft af te leveren. Vervolgens scan je de QR-code die op je boardingpass staat en is het wachten geblazen totdat je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming kunt vertrekken. Wat je echter als passagier niet meteen door zult hebben, is dat er een efficiënt systeem achter dit gehele proces schuilgaat, die de bezoekersregistratie door vliegmaatschappijen makkelijk maakt.

Hoe verloopt de digitale bezoekersregistratie voor passagiers?

Een digitale bezoekersregistratie wordt mogelijk door gebruik te maken van het portaal van DigiReceptie, waarmee bedrijven zoals vliegmaatschappijen en verzorgingstehuizen hun passagiers of bezoekers eenvoudig kunnen registreren. Op die manier hoeft er niet langer een beroep gedaan te worden op papieren systemen, die inefficiënt, onhygiënisch en achterhaald zijn, waar de digitale bezoekersregistratie snel, contactloos én persoonlijk is. Wanneer de passagier namelijk een stoel boekt voor een specifieke vlucht, stuurt DigiReceptie automatisch een bevestiging van de boeking inclusief een QR-code, waarmee de passagier zich kan aanmelden voor vertrek. Hierbij kan hij of zij gebruik maken van een aanwezigheid app of kan de QR-code uit de bevestigingsmail gebruikt worden. Dit proces verloopt geheel contactloos, maar toch zal de bezoeker zich persoonlijk verwelkomd voelen omdat de uitnodiging voor de vlucht geheel op eigen wijze vormgegeven kan worden.

Aan de slag met DigiReceptie

Kan jij niet wachten om de bezoekersregistratie te digitaliseren? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen op de website van DigiReceptie of neem contact op met onze medewerkers voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *