Ga je op vakantie? Vergeet dan niet je spullen te labelen met naamstickers
oktober 8, 2018
Uw boot goed de winter door!
januari 17, 2019
Show all

De leukste steden voor jouw voetbalreis in de winter!

De kou ontvluchten of juist de magische kerstsfeer in een andere stad opzoeken? Het zijn eigenlijk twee uitersten in de wintermaanden. Het combineren van een stedentrip in de winter met het bezoeken van een voetbalwedstrijd is echter wel een echte aanrader. VoetbalreizenXL heeft zes stedentrips voor je op een rij gezet waarbij een bezoek aan indrukwekkende voetbalwedstrijd uitstekend te combineren is met een bezoek aan een speelstad en hier te genieten van een schitterende kerstsfeer!

Ben je van plan om deze maanden een voetbalreis te organiseren? Houd in dat geval onderstaande steden zeker in je achterhoofd!

Düsseldorf

Dankzij de vele winkels en grote winkelcentra van Düsseldorf is de stad erg populair om te bezoeken tijden de winterperiode. Mede dankzij de grote kerstmarkt in december en het sprookjesachtige aanzicht van de stad, wanneer er een dikke pak sneeuw is gevallen, maakt de stad enorm populair bij menig toerist. Voor Nederlanders is de stad daarnaast prima te bereiken met eigen auto of het openbaar vervoer en vallen de kosten van een stedentrip naar deze Duitse stad dus reuze mee. Naast de mooie stad speelt Fortuna Düsseldorf ook haar thuiswedstrijden in deze mooie stad. Voor veel voetbalsupporters is daarom een stedentrip naar Düsseldorf de reden om een bezoek te brengen aan Fortuna Düsseldorf. 

Londen

De stad die bekend staat om haar vele voetbalclubs is in de wintermaanden zeker een parel om te bezoeken middels een stedentrip. Een voetbalreis naar Engeland en dan met name Londen is in de wintermaanden, zeker rondom kerst, ronduit magisch. Je kunt naast het kerstshoppen ook kiezen voor Boxing day. Tweede kerstdag staat in Engeland in het teken van sport en uitverkoop. Zo kun je ervoor kiezen om in de vroege ochtend op koopjes te gaan jagen en in de middag een voetbalwedstrijd bezoeken in Londen!

Lissabon

Langs de Avenida de liberdade en de wijken baixa en Chiado vind je schitterend versierde kerstmarkten in Lissabon. De temperatuur is daarnaast in de wintermaanden ook erg aangenaam. Met een gemiddelde van 17 graden is het heerlijk vertoeven in de Portugese hoofdstad. Naast alle culturele trekpleisters, spelen twee topploegen uit Portugal haar thuiswedstrijden in de stad. Sporting Portugal en SL Benfica spelen, voor Portugese begrippen, in erg grote stadions en zijn daarmee erg populair onder voetbalfans. Een voetbalreis naar SL Benfica of Sporting Portugal is dus ideaal te combineren met een stedentrip Lissabon.

Madrid

De hoofdstad van Spanje heeft, net als Lissabon, een zeer aangenaam klimaat voor een bezoek in de wintermaanden. De stad staat bekend om het schitterende Retiro Park en natuurlijk de twee voetbalclubs Atlético en Real Madrid. Een bezoek brengen aan één van deze twee absolute topploegen is voor vele voetbalfans dan ook een droom die uitkomt. Een voetbalreis naar Madrid in combinatie met een stedentrip is de ideale stedentrip in de koude wintermaanden!

Rome

Qua temperatuur is het verschil met Nederland wat minder groot dan Madrid en Portugal. De Metropool heeft daarnaast wel een ongelofelijke diversiteit aan bezienswaardigheden en andere toeristische trekpleisters. Alleen daarom al is een voetbalreis naar AS Roma of SS Lazio een echte aanrader voor de wintermaanden. Bezoek bijvoorbeeld, naast een wedstrijd van één van deze twee clubs, De trevifontein, de Spaanse Trappen of Het Colosseum.

Newcastle

In de winter een bezoek brengen aan de stad Newcastle is een absolute aanrader. Je bezoekt de stad eenvoudig per boot vanuit IJmuiden en er is in de Engelse stad van alles te doen. Zo zijn er meerdere ouderwetse kerstmarkten maar ook zeer hippe en nieuwe foodmarkten. De stad Newcastle is na Londen één van de grootste steden in Engeland en herbergt een hele mooie voetbalclub, Newcastle United. Een voetbalreis naar Newcastle United in combinatie met een stedentrip naar deze mooie stad is een absolute aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *